Евродепутатът (ЕНП/ГЕБР) Андрей Ковачев се възмути от отсъствието на президента Румен

...
Евродепутатът (ЕНП/ГЕБР) Андрей Ковачев се възмути от отсъствието на президента Румен
Коментари Харесай

Евродепутат: Защо Радев не почете поклонението пред жертвите на комунизма

 Евродепутатът (ЕНП/ГЕБР) Андрей Ковачев се възмути от отсъствието на президента Румен Радев от поклонението пред жертвите на комунистическия режим. Церемонията се състоя през вчерашния ден, а на нея участва и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Във фейсбук Ковачев сподели формалното си писмо, пратено от негово име до президента през януари. В него го кани да се причисли към формалните лица, които почитат паметта на починалите.

" Явно съм бил доста доверчив...наистина е доста тъжно...български военачалник...Бог да елементарни достойният наш бранител на българското небе и командващ Военновъздушните на Негово Величество сили, генерал-майор Димитър Айранов, погубен в пандиза от недостойните! Бог да елементарни и всички жертви на политическо принуждение и гнет ", разяснява евродепутатът.

Решението 1 февруари да бъде публична дата, на която да се отдава респект към жертвите на комунизма, бе взето през 2011 година Вчера пред мемориала бяха положени венци и цветя. Премиерът Бойко Борисов също написа своето обръщение във фейсбук, наблягайки, че в този момент българите са по-единни от преди.

В своя позиция от Евро-атлантическия център откроиха, че " активността на " националния съд ", утвърден от партиите в Отечествен фронт, само че инспириран и направляван от Москва от Георги Димитров, руски жител по това време, е началото на политическото " правораздаване " в България, с което комунистическият режим се разправя с политическия, военния, икономически и интелектуален хайлайф на България по най-брутален метод, с непростим реваншизъм, свирепост и отплата ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР